Ital
Karolina borai
A 2021-es év mérföldkőnek számít a Kávéházunk életében, ugyanis legnagyobb örömünkre mostantól kizárólag csak bioborok szerepelnek a borkínálatunkban. A jól ismert balatonfüredi Gyukli Pince mellett immáron a siklósi Riczu Pince borai is erősítik a repertoárunkat. Gyukli Krisztián és Riczu Tamás hosszú évek óta nem nyúltak vegyszerekhez, az organikus művelésnek, a kézi szüretnek/bogyóválogatásnak köszönhetően születtek meg ezek a gyönyörű, karakteres zamatú borok, melyeket mi magunk is nagy szeretettel fogyasztunk.
A Gyukli Pince szőlőültetvényei Balatonfüred szubmediterrán lejtőin találhatóak, ahol a bőséges napfény, a gondosan megválasztott szőlőfajták és az ásványokban gazdag talajok teszik kiemelkedővé a termőhelyet. A Gyukli borok minőségét a Bio tanúsítvány mellett, az Európai Vegetáriánus Védjegy is garantálja.
Újdonságaink egyrészt a Hibernal szőlőfajtából készült fehérbor, melynek intenzív licsis, bodzás illatai és dinamikus savai szinte felrobbannak az ember szájában. Másrészt a Feketefehér nevű fehérbor, amely Kékfrankosból készül. Szüret utáni friss mustját préselés nélkül különválasztjuk, így a héjból nem tudnak kioldódni színanyagok. A fehérboros technológiával készített borban a határozott savdinamika mellett megmaradnak a fajtára jellemző filigrán gyümölcs illatok. Az Olaszrizling borban a feszes savak és a citrusok illata dominál, a Kékfrankos rosé egy virágkosárba szedett csupa mangó-málna kompozíció, a Sauvignon Blanc pedig bodzás-csalános-mentás karakterével nyűgözi le a borkedvelőket.
A Gyukli és a Riczu borok készítői jó barátságot ápolnak mind egymással,mind pedig a Schindele testvérekkel. Ez az együtt gondolkodás érezhető minden pohár Karolina borban.
Karolina Pálinkái
A Karolina Kávéház is büszkélkedhet 8 féle saját nemes pálinkával.
A legkedveltebbek a málna, a birskörte, az Irsai Olivér szőlőpálinka, vagy az 55 fokos
vadőszibarack. A Karolina gyümölcspálinkák gondosan válogatott, lédús és zamatos
gyümölcsök 100%-os párlatai, melyeket gazdag, friss aromák, tiszta, sajátos, magyar
gyümölcsös ízek jellemeznek. A pálinkát szobahőmérsékleten, kortyonként fogyasszuk,
hogy az ízek és illatok legjobban érvényesülhessenek.
1–12 termék, összesen 16 db