Kitűnő teakeverék, széles gyümölcs- és fűszerválasztékkal, elegáns citrusos jegyekkel,
a rooibos, a mate, a catuaba, a bodza, az ananász, a citromfű, a zöldbab,
a körömvirágszirom, a málna kompozíciója, a kelet sejtelmes illatával. (áztatása 5perc)
A tea érzékeny növény és figyelmesen kell bánni vele. A különböző típusú teákat más-más hőfokon kell áztatni és az ideális hőmérséklettől való eltérés azonnal megmutatkozik az ízekben. Míg a fekete és herba teákat 100 fokos vízzel kell készíteni, addig a zöld teáknak az ideális a 75-80 fokos víz. A forrásban lévő vizet közvetlenül soha sem szabad a teára önteni, mivel úgymond megégeti a teát, ami így nem fogja a teljes ízét kiadni.Általánosságban egy bögre forró teához egy nagy teáskanál szálas tea szükséges. Ha ráöntötte a vizet a teára, figyeljen arra, hogy csak az adott teafű típusának megfelelő ideig áztassa. A meghatározott áztatási idő elteltével romlik a tea íze(kesernyéssé válhat). Ha a teát erősebben szereti, akkor ne tovább áztassa a teafüvet a vízben, hanem több teafüvet áztasson be. Ha ezeket az egyszerű teakészítési szabályokat betartja, akkor csak annyi dolga marad, hogy hátradőljön és élvezze a jól megérdemelt és tökéletesen elkészített teát.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.